понеделник, 29 октомври, 2018 10:39:00

SUZUKI отново е най-любимата марка компактни автомобили в света

SUZUKI отново е обявена за най-любимата марка компактни автомобили в света.

Класацията на IHS Automotive е извършена на база обема на световните продажби на автомобилните производители в сегменти А и В за 2017 г., и както се вижда от графиката, SUZUKI е водещият избор за автомобил от компактния клас в световен мащаб.

Освен, че запазва водещата си позиция от 2016 г. SUZUKI MOTOR CORPORATION отчита и ръст на пазарния си дял. За 2017 г. японският производител държи 11,4% от световните продажби в категорията „компактни”. След него се нарежда RENAULT с 9,9%, а трета позиция заема HONDA с 8,7%.

В докладваните пред IHS Automotive 2 938 633 продадени компактни автомобила SUZUKI са включени и родните сделки с моделите на марката - CELERIOBALENOSWIFT и IGNIS. Оборудвани с динамични и икономични бензинови двигатели от най-ново поколение, предлагащи възможност за избор между механична и автоматична скоростна кутия, варианти и със задвижване на четирите колела (SWIFT и IGNIS), гарантиращи максимална сигурност както за водача и пътниците, така и за пешеходците, изненадващи с неочакван простор и комфорт, градските герои на SUZUKI печелят бързо симпатиите на клиентите, които търсят надежден автомобил с компактни размери и на добра цена.

 

*Посочените в таблицата и графиката резултати са по данни на IHS Automotive.

 Заключенията, изразени в този документ, са на SUZUKI MOTOR CORPORATION, а не на IHS.