сряда, 7 ноември, 2018 08:28:00

SUZUKI отбеляза четвърт век присъствие на пазара у нас с премиера на VITARA

Месец след световната премиера на новия SUZUKI VITARA в Париж, легендарният SUV на японския производител бе представен и на родната публика с елегантно събитие в София. Официалната премиера бе съчетана и с отбелязването на 25-тата годишнина от основаването на МИРКАТ ООД като официален вносител на SUZUKI в България.

Вечерта на 6 ноември на сцената на столичната зала Рейнбоу Плаза изгря най-новото поколение на SUZUKI VITARA. Освен като родната премиера на легендарния SUV, събитието ще бъде запомнено и като честване на четвъртвековния юбилей на фирма МИРКАТ ООД. Дружеството е регистрирано през 1993 г. и до днес остава единствения официален вносител на SUZUKI за България. 25-годишната история на марката у нас бе разказана в кратко видео, в което бе споменат й г-н Анганакис, който бе управляващ директор на компанията за период от 20 години. Към днешна дата МИРКАТ ООД е създала търговско-сервизна мрежа на SUZUKI с 10 представителства в 9 града в цялата страна.

Домакините на това стилно събитие благодариха на своите многобройни гости, сред които бяха партньори, журналисти, представители на автомобилния бранш в страната, клиенти и служители на компанията.  

Г-н ПапаконстантинуГенерален мениджър, изказа своята благодарност към присъстващите за доверието в марката и за успешното партньорство.

Г-н Иванов, Директор Продажби леки автомобили и развитие на дилърска мрежа, акцентира върху амбициите на компанията да позиционирана марката сред първите десет на пазара у нас, разчитайки на автомобилна гама от модели с екологични бензинови двигатели, подпомогнати от хибридни технологии. Той подчерта позицията на SUZUKI като автомобилен производител с отговорност към здравето на човечеството и съхраняване на природата, чрез премахване на употребата на замърсяващи дизелови двигатели. 

Г-жа Николова, Маркетинг Експерт, представи имиджовата кампания на МИРКАТ ООД във връзка с честването на 25-тата годишнина - „ТЪРСИМ НАЙ-ВЕРНИЯ SUZUKI В СТРАНАТА”, която в рамките на 20 дни е събрала над 150 регистрации. Победителят в надпреварата за титлата е SUZUKI SAMURAI, регистриран през 1988 г. и с пробег от 704  818 км, който посрещаше гостите на входа на залата. Наградата - безплатно сервизно обслужване според предписанията на производителя за следващите 5 години и уикенд за двама в Боровец с новия SUZUKI VITARA, бе връчена на притежателя на автомобила от г-н Каишев, Мениджър Следпродажбено обслужване.

Целият екип на МИРКАТ ООД се качи на сцената уверен, че най-доброто за марката SUZUKI у нас тепърва предстои.

 

ЗА НОВИЯ SUZUKI VITARA

ДИЗАЙН

Обновеният SUZUKI VITARA има промени главно в предната част, където виждаме нова маската и предна броня.  Задните светлини са издадени навън и в комбинация с LED технологията придават нов вид на задната част на автомобила. С нов дизайн са и алуминиевите джанти.

В интериорно отношение VITARA е освежена с добавянето на мека пластмаса върху горната част на таблото за управление, което придава още по-голямо усещане за качество. Добавен е и преден централен подлакътник като стандартно оборудване във версиите GL+/GLX.

ДВИГАТЕЛИ И ОБОРУДВАНЕ

Новият SUZUKI VITARA се предлага с два бензинови турбо двигателя с директно впръскване.

По-малкият е еднолитров двигател 1.0 BOOSTERJET е с три цилиндъра и мощност 112 к.с., а по-големият 1.4 BOOSTERJET е с мощност от 140 к.с. Двигателите се съчетават с 5 и 6-степенни механични скоростни кутии, както и с 6-степенен автоматик. А задвижването може да бъде 2WD или 4WD (познатата ALLGRIP система с четири режима на шофиране).

Широката моделната линия на новия SUZUKI VITARA дава изключително предимство на автомобила пред своите конкуренти, а наличието на задвижване 4WD при 1.0-литровия двигател превръща новия SUZUKI VITARA в SUV-то с най-малък кубичен капацитет и със задвижване на четирите колела на пазара.

Клиентите могат да избират между 15 модификации, като дори и базовият модел идва с щедро оборудване - автоматична Stop Start система, централно заключване с дистанционно управление, електрически огледала, асистент при потегляне при наклон, Bluetooth, климатик, 3.5-инчов цветен LCD информационен дисплей, дневни светлини и LED задни светлини.

При по-високите нива на оборудване се добавят и системи за максимално улеснение на водача – адаптивен Cruise Control, асистент при спускане при наклон, навигация, камера за задно виждане, безключов достъп и стартиране на автомобила, сензори за паркиране отпред и отзад.

Новост не само при VITARA, но и като цяло за автомобилите с марка SUZUKI, е функцията Stop & Gо, която е налична при версиите със 6-степенна автоматична скоростна кутия и адаптивна Cruise Control система, чрез която посредством радар се поддържа разстояние от превозното средство отпред чрез ускоряване или пълно спиране, за да се избегне сблъсък, особено по време на шофиране в града.

КОМФОРТ И КОМУНИКАЦИИ

В новия SUZUKI VITARA намираме място за всичко, което ни е необходимо за деловите ангажименти през делниците и за това, което ни доставя удоволствие след успешното им приключване през уикендите. С широкия отвор на багажника, ниската височина на товарене и внушителното товарно пространство от 710 литра, при свалени двете задни седалки,VITARA гарантира, че с лекота ще вместим всичко, от което имате нужда.

Модерен мултиинформационен 4,2-инчов LCD дисплей заема централно място в таблото с инструментите, с цел да информира водача с точни и надеждни данни от поведението и функционирането на автомобила. Динамичният дисплей визуализира широк обхват от характеристики някои сред които са: ALLGRIP режима на придвижване, мощност и въртящ мотор на двигателя, употребата на педалите за спирачката и газта.

7-инчовият мултитъч дисплей позволява интуитивно управление на аудио и видео възпроизвеждане, както и функцията „свободни ръце” на телефона и навигационната система. Водачът може бързо и лесно да свърже своя смартфон със системата, която предлага четири функции – Слушане, Обаждане, Навигация и Връзка.

БЕЗОПАСНОСТ

Освен като е едно от най-сигурните предложения в своя клас, новият SUZUKI VITARA може да се определи и като интуитивен автомобил.

Оборудван със сензори, скрити в предната и задната броня, и с високотехнологични системи за безопасност, автомобилът намалява до минимум възможността за злополука. Пакетът, наречен, SUZUKI SAFETY SUPPORT, включва спирачен асистент с двоен датчик (Dual Sensor Brake Support), асистент за разпознаване на обект в „мъртвата точка” (Blind Spot Monitor), предупреждение за странично приближаващ автомобил при движение на заден ход (Rear Cross Traffic Control), асистент за разпознаване на пътни знаци (Traffic Sign Recognition), система за предупреждение при смяна на лентата на пътното платно (Lane Departure Warning), система за превенция от напускане на лентата на движение (Lane Departure Prevention), предупреждение при криволичене (Waving Alert).

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Тази година VITARA отбелязва 30 години от своето успешно развитие. Първото поколение на модела бе представено в далечната 1988 г., като тогава актуалните днес понятия „кросоувър” и „SUV” бяха разбираеми за малцина. От тогава SUZUKI VITARA е емблема за надежден автомобил, с който можеш еднакво успешно да се придвижиш комфортно в града и да  се впуснеш безгрижно в приключения извън пътя. 

Днес, богатото оборудване, в комбинация с новите икономични и екологични бензинови двигатели, комфорт и качество на конкурентни цени правят VITARA първокласен избор на клиентите в най-бързо развиващия се сегмент в Европа и у нас.