четвъртък, 6 октомври, 2022 15:54:00

Нови 125 куб. см скутери от Suzuki: Burgman, Address и Avenis

Световна премиера на 3 нови скутера по време на INTERMOT – Международният мотосалон в Кьолн от 4 до 9 октомври - Burgman Street 125EX, Address 125 и Avenis 125. Продажбите им в Европа ще започнат от пролетта на 2023 г.

НОВИЯТ BURGMAN STREET 125EX

Новият BURGMAN STREET 125EX е първокласен компактен скутер за хора, които търсят добре оборудван мотор, който е удобен да се кара всеки ден. Той е с луксозен дизайн и с изпипани детайли, а предните и задните светлини са LED за по-добра видимост.

Това е първият мотоциклет на Suzuki, който използва двигателя Suzuki Eco Performance Alpha, който усъвършенства технологиите, наследени от мощния, но екологичен двигател SEP, като добавя система Stop&Start (EASS), която изключва автоматично двигателя при спиране и безшумно го стартира при потегляне. Всичко това осигурява мощното ускорение и вълнуващи реакции, но в съответствие със стандартите за емисии Euro 5 и при нисък разход на гориво от 1,9 л/100 км (52,6 км/л)*, и ниски емисии на CO2 от едва 44 г/км.

За спирането може да разчитате на Combined Brake System, която го балансира, като разпределя спирачната сила както към предните, така и към задните колела, дори да натискате само лявата спирачка. Спирачната сила се осигурява от дискова спирачка с диаметър 190 mm отпред и 130 mm барабанна отзад.

Седалката е дълга, добре подплатена и проектирана за максимален комфорт, а червените шевове добавят елегантен акцент. В допълнение, изрязаната форма на пода улеснява поставянето на двата крака на земята.  Алуминиевите крачета на задните седалки се разгъват, за да предложат на пътника по-комфортно пътуване и се прибират прилежно, когато не се използват.

Дизайнът се допълва от повдигнатия ауспух.  Той е с каталитичен преобразувател, който помага за постигане на съответствие с Euro5, а неговият лек капак изглежда стилен и е с отлична топлинна защита.

Скутерът също така има функции, които подобряват ежедневното удобство и комфорт, като табло с LCD дисплей, чифт здрави куки, които ви позволяват да закачите различни видове чанти, практични предни джобове, които са достатъчно големи, за да поберат смартфон с голям екран, напитка 500 ml или друг предмет, който може да искате да държите под ръка. 

Стандартното оборудване включва 2A USB изход, който ви позволява да зареждате смартфон в движение и се намира в предния ляв джоб. 

Специална система против кражба покрива ключалката, но лесно се открива чрез магнитен механизъм, кодиран в ключа. Затваря се отново с натискането на един бутон. Имате възможност да отключите седалката, дори когато ключът е в запалването, което ви дава бърз достъп до багажника под седалката и капачката на резервоара.

Може да разчитате и на набор от оригинални аксесоари, като 27 л кутия с голям капацитет и нагреватели за дръжките, за да поддържате ръцете си топли в студено време и др.

Цветове


ВИДЕО 1 

ВИДЕО 2            

НОВ ADDRESS 125

Новият Address 125 притежава класически и градски стил, с LED фарове и габаритни светлини за по-добра видимост. Скутерът осигурява спокойна позиция на каране, като използва плосък и удължен под и широки, удобни седалки. Той също така включва система за предотвратяване на кражба, както и помощни функции като багажник под седалката, ляв преден джоб и USB изход и др.

Ключови характеристики
- Яркият LED фар ви помага да виждате по-добре пътя пред вас през нощта и се отличава с уникален дизайн, който подчертава класическия стил на Address 125, докато острият вертикален дизайн на LED габаритните светлини създава отличим външен вид.
- Двигателят SEP на Address 125 е проектиран да осигурява силен въртящ момент при ниски обороти и бързо ускорение, като същевременно постига оптимална икономия на гориво и ниски емисии в съответствие с Euro5.
- Класически изглеждащият инструментален панел разполага с голям аналогов скоростомер, разположен на видно място в центъра.
- багажникът под седалката е 21,8 л и осигурява удобно място за съхранение на пазарски чанти, екипировка за дъжд или други предмети.
- Предният джоб ви дава достатъчно място за прибиране на малки предмети, докато удобен 2A USB изход, разположен точно отгоре, ви позволява да заредите своя смартфон, докато карате.


Характеристики на двигателя
- Suzuki Eco Performance (SEP) е ново поколение двигатели, които оптимизират всички аспекти на ефективността на двигателя, за да ви осигурят превъзходен баланс между екологичност и изключително представяне.
- Разходът на гориво е нисък 1,9 л/100 км (52,6 км/л), а емисиите на CO2 само 44 г/км при тестване в режим WMTC.*
- Двигателят SEP работи брилянтно, осигурявайки впечатляващо ускорение и мигновена реакция при леко подаване на газта. Неговият мощен въртящ момент превъзхожда трафика, дори когато превозва пътник.
- Двигателят произвежда пикова мощност от 8,7 к.с. и максимален въртящ момент от 10,0 Нм при ниски обороти, за да осигури бърза реакция, което прави Address 125 прекрасен избор за придвижване из града.
- Конструкцията на двигателя с въздушно охлаждане SOHC го прави надежден, лесен за поддръжка и икономичен. Освен това, той е компактен и лек, характеристика, която допринася за реализирането на по-пъргаво управление.

Характеристики на шасито
- С тегло от само 104 кг, Address 125 е проектиран да бъде лесен за управление и изключително маневрен. Височината на седалката и пространството на пода са оптимизирани, за да отговарят на всякакъв тип клиенти и спомагат за осигуряване на комфорт при каране.
- Умерено меката настройка на предното окачване спомага за постигането на гладко возене. Вилките и задното окачване са фино настроени, за да осигурят стабилно поведение на пътя, пъргаво управление и комфортно возене.
- Ляти алуминиеви джанти, с безкамерни гуми DUNLOP D307 N, помагат за постигане на превъзходно представяне при движение и добро сцепление на мокри повърхности. Подходящи за европейските пътни условия, тези гуми допринасят за гладко каране, дори и по павета.
- Комбинираната спирачна система* на Suzuki поддържа добре балансирано спиране, като разпределя спирачната сила както към предните, така и към задните колела, когато натиснете лоста на лявата спирачка.
- Дискова спирачка с диаметър 190 mm отпред и 120 mm барабанна спирачка отзад допринасят за осигуряване на стабилна спирачна сила.
- Address 125 има късо междуосие, което допринася за лесната маневреност и в комбинация с лекия, тънък дизайн, предлага по-лесно и по-пъргаво управление по градските улици.
- Благодарение на големия си просвет от 160 мм, Address 125 се справя с лекота с неравности по пътя. В същото време оптимизирана форма на седалката, помага за лесното поставяне на двата крака на земята.
- 5,0-литровият резервоар за гориво в допълнение на икономичния двигател постига пробег от приблизително 263 километра.
- Дългата седалка на Address 125 предоставя на вас и вашия пътник много място. Тя е проектирана и добре подплатена, да бъде удобна дори по-неравните пътища.
- Подът е дълъг и широк, проектиран да ви осигури много място, за да поставите краката си в удобна позиция, дори когато возите пътник.
- Заключващата се монтирана на опашката капачка за гориво улеснява лесното зареждане със затворена седалка. Това помага да се избегне замърсяването на подовата дъска или чантите, които могат да висят от куките, а освен това е и стилен акцент.
- Suzuki използва стоманен преден калник и протектор за краката, които са устойчиви на повреди. Въпреки това, Address 125 е изключително лек и тези стоманени части по никакъв начин не пречат на пъргавото му боравене.
- Голяма ръкохватка се увива около задната част на седалката, за да придаде на пътника допълнителна увереност и комфорт, като същевременно добавя стилен привкус. Гума, абсорбираща вибрациите, покрива стъпалата на седалките, за да осигури на пътника по-голям комфорт.

Цветове:

ВИДЕО 1

ВИДЕО 2 

НОВ AVENIS 125

Със спортен и динамичен стил, с монтирани върху тялото LED фарове, двойни LED задни комбинирани светлини, заключване на задната спирачка, което заключва задните колела при спиране и пълен LCD инструментален панел. Лекото шаси и SEP двигателят осигуряват пъргаво управление. Уникалната спортна двуцветна седалка с червени шевове осигурява както добро сцепление, така и по-лесно стъпване. Освен това има същите помощни функции като новия Address 125, като система с ключове за предотвратяване на кражба и USB изход, както и покрито предно ляво отделение.

Основни функции
- Напълно дигиталното многофункционално арматурно табло предоставя цялата информация, от която водачът се нуждае, и допринася за авангардния стил на Avenis 125.
- 21,5-литрово помощно отделение под седалката осигурява удобно място за съхранение на пазарски чанти, екипировка за дъжд или други предмети.

- Жабка от ляво и вътрешен джоб с бърз достъп от дясната страна предлагат удобно съхранение за малки предмети, които може да искате да държите под ръка. Удобният 2A USB изход, разположен в лявото отделение, също ви позволява да зареждате смартфона си, докато карате.

- Допълнителен превключвател на левия спирачен лост предлага подобрен комфорт и удобство, като ви позволява да заключите задното колело, за да задържите Avenis 125 на място, когато спрете.

- Двигателят SEP на Avenis 125 е проектиран да осигурява силен въртящ момент при ниски обороти и бързо ускорение, като същевременно постига оптимална икономия на гориво и ниски емисии в съответствие с Euro 5.

- Спортният и енергичен градски стил е очевиден във всеки детайл, с остри, динамично очертани линии на каросерията, атрактивни контрастни цветови акценти и емблеми с черно метално покритие.

Характеристики на двигателя
- Suzuki Eco Performance (SEP) е концепцията за развитие зад ново поколение двигатели, които оптимизират всички аспекти на ефективността на двигателя, за да ви осигурят превъзходен баланс между екологичност и изключително представяне.

- Разходът на гориво е нисък 1,9 л/100 км (52,6 км/л)*, а емисиите на CO2 измерват само 44 г/км* при тестване в режим WMTC.

- Двигателят SEP работи брилянтно, осигурявайки впечатляващо ускорение и мигновена реакция при леко подаване на газ. Максималната му мощност е 8,7 к.с. и максимален въртящ момент от 10,0 Нм при ниски обороти, за да осигури бърза реакция, която прави карането на Avenis 125 удоволствие.

- Конструкцията на двигателя с въздушно охлаждане SOHC го прави лесeн за поддръжка и икономичен. Освен това, той е компактен и лек, характеристика, която допринася за реализирането на по-пъргаво управление и за максимизиране на комфорта на водача.

Характеристики на шасито
- Шасито на Avenis 125 е проектирано да увеличи максимално потенциала на своя SEP двигател. Той разполага с пъргав и пъргав пакет, който е изключително маневрен, лесен за управление и удобен за каране.

- Предното и задното окачване са фино настроени и внимателно съобразени с гумите и колелата, за да се постигне фин баланс на стабилно поведение на пътя, пъргаво управление и комфорт.

- Спортни алуминиеви джанти, обути с безкамерни гуми DUNLOP D307 N, спомагат за постигане на превъзходно представяне при движение и добро сцепление на мокри повърхности. Подходящи за каране дори и по павета.

- Комбинираната спирачна система* на Suzuki поддържа добре балансирано спиране, като разпределя спирачната сила както към предните, така и към задните колела, когато натиснете лоста на лявата спирачка.

- Дискова спирачка с диаметър 190 mm отпред и 120 mm барабанна спирачка отзад допринасят за осигуряване на стабилна спирачна сила.

- Avenis 125 се движи на късо междуосие, което допринася за лесната маневреност и работи в комбинация с лекия, тънък дизайн, за да предложи по-лесно и по-пъргаво управление по градските улици.

- Благодарение на големия си просвет от 160 мм, Avenis 125 се справя с лекота с неравности по пътя. И прави това, като се комбинира с оптимизирана форма на седалката, която помага за лесното поставяне на двата крака на земята.

- 5,2-литровият резервоар за гориво в допълнение на икономичния двигател, осигуряват пробег от приблизително 274 км, което намалява честотата на спиранията за зареждане.

- Седалката е с атрактивни червени шевове, добре подплатена и с повърхност с богата текстура, за повече стабилност при каране.

- Щедро оразмерената подова дъска ви помага да поддържате удобна позиция при каране, докато нейният удобен изрязан дизайн улеснява поставянето на двата крака здраво на земята, когато спрете.

- Капачката за гориво е монтирана отзад, така че може да зареждате, без да се налага да отваряте седалката или да я държите. 
- Независими дясна и лява алуминиеви ръкохватки, отличаващи се със стилен, изтънчен дизайн, комбинирани с алуминиеви подложки за крака, помогнат за подобряване на комфорта на моториста. 

Вътрешен предпазен калник се намира точно над задната гума, за да подобри защитата от пръски и да подобри атлетичния външен вид на Avenis 125. Лекият преден калник допринася за лекотата на управление и острия стил на отпред.
Цветове:


 

ВИДЕО 1

ВИДЕО 2