вторник, 5 април, 2022 11:07:00

Suzuki обявява началото на сътрудничество за разработване и производство на летящи автомобили.

Suzuki обяви стартирането на партньорство със SkyDrive, японският производител на превозни средства с вертикално излитане и кацане. Сътрудничеството включва научноизследователска и развойна дейност, производство, но и популяризиране на летящи автомобили в контекста на модернизацията в областта на автомобилите и транспорта.

Производствената философия на Suzuki за създаване на продукти с висока стойност с уважение към околната среда и хората, се фокусира върху клиента и остава свързан с неговите нужди и желания, предоставяйки надеждни решения, които обслужват всички форми на мобилност.

Партньорството със SkyDrive предлага на Suzuki възможности за изследване на нови технологии и евентуално добавяне на избор на летящи автомобили като допълнителен бизнес в допълнение на предлаганите сега автомобили, мотоциклети и извънбордови двигатели.

Пионерското сътрудничество на двете компании ще бъде както технологично, за производство на летящи автомобили, така и търговско. Започвайки от индийския пазар и подпомагайки екологичния план на Suzuki за намаляване на емисиите на въглероден диоксид, двете водещи японски компании планират да разработят първите летящи автомобили.

SkyDrive е основана през юли 2018 г. и е активна в разработването и производството на летящи превозни средства и товарни дронове. В същото време той успешно извършва пилотирани тестови полети и участва в проектирането на система за въздушна мобилност. През 2025 г., като част от Световното изложение, което ще се проведе в Осака, Япония, възнамерява да стартира услуга за продажба на летящи таксита и след това да разшири тази услуга в други части на Япония.

Suzuki и SkyDrive споделят една и съща визия за бъдещето, където хората ще използват въздушния транспорт като средство за придвижване в ежедневния си живот.