четвъртък, 5 юли, 2018 10:52:00

Официален старт на продажбите на новото JIMNY в Япония

На 5-ти юли 2018г. Suzuki Motor Corporation официално стартира продажбите на най-новото поколение на своя модел JIMNY в Япония.

Култовият японски всъдеход остава верен на своята философия – интелигентен в града и ненадминат извън него.

Под капака на новото JIMNY намира място новоразработен 1.5-литров бензинов двигател с максимална мощност 102 к.с (75kW) при 6 000 оборота в минута и 130 Нм въртящ момент.

Изцяло новото JIMNY е оборудвано с AllGrip Pro система за задвижване на четирите колела, която наследява и усъвършенства половинвековните традиции на японците в разработката на 4WD автомобили.  

Компактните габарити на този любим мини-всъдеход го правят изключително проходим при пресечени терени, и в същото време удобен за управление в градски условия.

Дизайнерите на новото JIMNY не само запазват, но дори подчертават „ръбестите” му форми и водени от стремежа към постигане на рационална красота, се превръщат в автори на един от най-отличителните и запомнящи се автомобилни екстериори. Съхранени са и други от характерните елементи на модела – облите предни фарове, предната решетка с вертикални отделения, вградените в задната броня правоъгълни светлини.  

Функционалността се пренася и в интериора на четвъртото поколение на JIMNY – удобно купе и практично багажно пространство.

Оборудвано със съвременната технология Suzuki Safety Support, JIMNY традиционно за японския производител не пренебрегва безопасността.

Новото поколение на JIMNY се произвежда в завода Kosai в Япония.

След старта на продажбите в страната на изгряващото слънце с нетърпение очакваме появата на модела и на европейския пазар, където JIMNY със сигурност ще привлече вниманието на феновете на бързоразвиващия се SUV сегмент.   

У нас JIMNY се очаква в края на годината, когато ще разкрием и повече подробности за модела.

Ако желаете да сте сред първите, които ще могат да се запознаят отблизо с новото JIMNY, заявете своя интерес при най-близкия до вас SUZUKI дилър (вижте контактите им тук)

информация SMC