сряда, 29 септември, 2021 17:39:00

Новият Suzuki GSX S1000 GT

Suzuki Motor Corporation показа своя нов спортен турър GSX-S1000GT, с напълно нова концепция спрямо предшественика си GSX-S1000F. От октомври 2021 г. моделът ще се продава постепенно по целия свят.

Новият GSX-S1000GT е спортен турър с подсилени характеристики и ДНК от супер спортните мотори. Новият модел е проектиран така, че да бъде удобен в ежедневието, но също и да осигурява комфорт и стабилност при високи скорости и дълги пътувания. Иновативен електронен контрол за оптимизиране на представянето и първият 6,5-инчов цветен TFT LCD екран с възможност за свързване със смартфон, са ключови характеристики за концепцията. Стилният дизайн се отличава със смел външен вид на типичен спортен турър и едновременно с остри, плавни линии, които му предават спортен характер.

Двигателят е четиритактов с 999 куб. см, 4-тактов DOHC с водно охлаждане, с четири клапана. Доставя изобилие от мощност в целия си работен диапазон, има плавни характеристики на въртящия момент, които работят линейно от ниски до върхови обороти, осигурявайки вълнуващо усещане за ускорение. Двигателят е монтиран върху лека, но много здрава рама, което прави GSX-S1000GT по-лесен за използване при ежедневно каране, като същевременно увеличава стабилността по пътища със завои и магистрали.

За да се намали умората при пътувания на дълги разстояния, GSX-S1000GT използва ръкохватки с гумени демфери и подсилени гумени степенки, които редуцират до минимум вибрациите, предавани от шасито на мотора. Освен това кормилото е разширено и ръкохватките са разположени по-близо до моториста, за по-голямо удобство при изправена позиция спрямо предшественика си. Аеродинамичното челно, ветроупорно стъкло и специалните седалки също допринасят за комфорта. В допълнение има и голямо разнообразие от оригинални аксесоари, включително и такива, разработени единствено за новия GSX-S1000GT.

В допълнение има и голямо разнообразие от оригинални аксесоари, включително и такива, разработени единствено за новия GSX-S1000GT.

Оборудване и характеристики на новия GSX-S1000GT

Моделът разполага с различни фино настроени електронни системи като:

  • Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.) - интелигентната система на Suzuki ви позволява да оптимизирате характеристиките на мотора, така че да отговарят най-добре на вашия стил на каране или ниво на опитност и да ви помогнат да се концентрирате върху пътуването. S.I.R.S. ви осигурява по-голяма увереност и удоволствие, като прави новия GT по-контролируем, по-предвидим и по-малко уморителен, независимо дали пътува на дълги разстояния или се наслаждава на разходка по местните улици.
  • Suzuki Drive Mode Selector (SDMS) с избор между три различни режима, които променят характеристиките на двигателя
  • обновената Suzuki Traction Control System (STCS) – вече с 5-режима за контрол на сцеплението (+OFF настройка) е проектирана да осигури по-голяма стабилност за уверен контрол с по-малко напрежение и умора. Фините настройки на постепенния режим позволяват на системата да отговори на разнообразните условия на каране, независимо дали се вози сам или с пътник, независимо дали носи товар с екипировка или кара при лошо време. Колкото по-голям е избраният режим, толкова по-бързо системата се намесва.
  • Круиз контрол, който поддържа зададена скорост без да подавате газ, а това прави пътуването по магистралите изключително комфортно и т.н.

Инструменталeн панел

  • GSX-S1000GT е първият мотоциклет на Suzuki, който е снабден с 6.5-инчов цветен TFT LCD екран с инструменти. Чрез превключване на настройките за дневен (бял) и нощен (черен) режим на показване, той увеличава видимостта по всяко време и при всяка ситуация на каране.
  • Чрез свързване на смартфони с инсталирано приложение „SUZUKI mySPIN“, мотористът има достъп до съдържание като карти, възпроизвежда музика, осъществява телефонни обаждания и т.н. Приложението е съвместимо както със смартфони с iOS™, така и с Android™.

Аксесоари

За по-добър комфорт при пътуване се предлагат по-високи стъкла за по-добра защита от вятър, странични калъфи с голям капацитет, които могат да се поберат цяла каска, нагреватели за захващане и др. Козметични аксесоари, като стилни седалки, карбонови капаци, стикери и т.н., също са на разположение за персонализиране.