сряда, 11 януари, 2023 12:44:00

Новият 100% електрически еVX

Световната премиера на концептуалния EV модел на Suzuki eVX беше направена в Maruti Suzuki Pavilion на Auto Expo 2023, което се провежда в Делхи, Индия от 11 януари 2023 г.

eVX е изцяло електрически концептуален SUV и е първия глобален стратегически EV на Suzuki. Предвижда се да бъде представен на пазара до 2025 г. Той съчетава силното 4x4 ДНК на Suzuki с усъвършенстваните характеристики на най-новите технологии при електрическите автомобили. Екстериорът е проектиран да бъде безпогрешно разпознаваем като Suzuki SUV. Размерите му са:

Дължина: 4300 mm

Ширина: 1800 mm

Височина: 1600 mm

Капацитет на батерията: 60kWh, с които ще изминава 550 км (MIDC)

eVX има важната задача да пренесе 4x4 наследството на марката в новата електрическа ера, но да запази истинското Suzuki SUV изживяване при шофиране.

Президентът Suzuki сподели пред журналисти: „Радвам се да представя eVX, нашият първи глобален стратегически EV. В Suzuki Group справянето с глобалното затопляне е приоритет. Ние насърчаваме набор от глобални мерки за намаляване емисии на парникови газове. Suzuki ще продължи да предоставя ценни продукти на нашите клиенти по целия свят, като ги оптимизира за начина, по който различните хора живеят и шофират."