четвъртък, 7 март, 2019 10:41:00

JIMNY e във финалната тройка за „Световен градски автомобил“ и „Световен автомобилен дизайн“ на 2019 WORLD CAR AWARDS

С отварянето на вратите на световното автомобилно изложение в Женева идва и вълнението около обявяването на топ 3 финалистите в надпреварата за най-престижното в индустрията състезание 2019 WORLD CAR AWARDS.

Днес с гордост споделяме, че новият JIMNY заслужено е селектиран във финалната тройка в две от категориите - „Световен градски автомобил” и „Световен автомобилен дизайн”.

Категорията „Световен градски автомобил” за първи път е въведена в конкурса през 2017 година, когато друг модел на SUZUKI - IGNIS, също попадна в избраните топ 3. Уменията на японския производител в конструирането на икономични, комфортни и надеждни автомобили с дължина до 4 метра са оценени достойно и през 2018 година, когато последното поколение на емблематичния SWIFT е сред финалистите. Този година JIMNY продължава успеха и превръща SUZUKI в единствената автомобилна компания, която в три последователни години влиза във финалната тройка за „Световен градски автомобил” с три различни модела.

Семплите и атрактивни линии на JIMNY, които ни връщат назад във времето към неговото първо поколение и едновременно следват актуалните днес форми му определят заслужена позиция сред най-добрите три автомобила в категорията „Световен автомобилен дизайн”. Водени от стремежа към постигане на рационална красота, дизайнерите на новия JIMNY са подчертали „ръбестите” му форми, за да се превърне той в безспорно най-отличителния и запомнящ се автомобил.

Победителите ще бъдат обявени на 17-ти април в рамките на международното автомобилно изложение в Ню Йорк.

Стискаме палци за победа на неповторимия JIMNY!

 

*Моля вижте официалната информация и видео за финалистите в 2019 WORLD CAR AWARDS.