За SUZUKI

Историята на SUZUKI е история за начина ни на живот. 

Дейността на компанията стартира през 1909г. в малко предприятие за производство на предачни машини. 1920г. е ключовата година, в която се поставят корпоративните основи на SUZUKI Loom Works и започва нейното постепенно разрастване, за да се превърне в една от най-проспериращите японски корпорации.

Началото е поставено със създаването на корпоративния център на компанията в Хамаматцу в префектура Шизуока през периода след Втората световна война и с производството на моторизирания велосипед “Power free”, който печели добра репутация сред общността. По-късно се появява 125 см3 мотоциклет “Colleda”, а през 1955г. идва и пионерът в леките автомобили “Suzulight”, който безспорно допринесе за въвеждането на японската марка в автомобилната революция. Тези модели не само откриват нова ера в автомобилостроенето, но и водят до изграждане на световния имидж на SUZUKI Motor Corporation.

Днес постоянно ръзвиващата се компания посреща промените в начина на живот на хората и продуктовата гама на SUZUKI непрекъснато се разширява. Тя включва мотоциклети, автомобили и извънбордови двигатели, които се превърнаха в еталон за висока технология, дизайн и надеждност, и други полезни продукти, като например моторни инвалидни колички и промишлено оборудване.

Креативността е в основата на разработванено на продуктите SUZUKI, които имат за цел да подобрят условията за живот на хората и да удовлетворят максимално техните разнообразни нужди. От самото си основаване SUZUKI Motor Corporation винаги се е стремяла да предоставя продукти с добавена стойност и това постепенно се превръща във философия на компанията. Водещо е съзнанието, че тази добавена стойност е различна за всеки един период от време, за всяка една различна точка на света и за цялото многообразие на живот. Екипът на компанията винаги приема това предизвикателство и прилага своята креативност в разработването на продукти за клиенти от целия ​​свят с помощта на съвременните технологии, неизчерпаемите ентусиазъм и въображение.

SUZUKI е марка за качество призната в цял свят, която ви помага да следвате вашия индивидуален начин на живот!

Марката започва своето присъствие на българския пазар през 1993г. с основаването на фирма МИРКАТ ООД като неин официален вносител за страната. Вече повече от 20 години портфолиото й включва пълната продуктова гама на SUZUKI Motor Corporation – леки автомобили, мотоциклети и извънбордни двигатели, както и оригинални резервни части и пълно следпродажбено гаранционно и извън гаранционно обслужване за тях.

SUV моделите на SUZUKI - SX4 S-Cross, Vitara и Jimny и компактните градски модели Celerio, Swift и Baleno са се превърнали в емблема на забележителната комбинация от стил, комфорт и икономичност, които са сред основните изисквания на българите към превозното средство.

Мотоциклетите SUZUKI са предпочитани сред почитателите на високата скорост, защото те превръщат всяко каране в едно незабравимо преживяване чрез уникалния синхрон между перфектен аеродинамичен дизайн и голяма мощност.

МИРКАТ ООД е ексклузивен вносител за страната на надуваемите лодки SUZUMAR, които се отличават със своята надеждност и високо качество на използваните материали, и в комбинация с извънбордните двигатели SUZUKI предлагат невероятни възможности за воден отдих и спорт.

Многообразието в продуктовата гама на SUZUKI е успешно допълнено от професионалното обслужване, което клиентите получават в автосалоните и оторизираните сервизи на марката, за да Ви предложат един нов и неповторим начин на живот.