Новини

SWIFT e сред финалистите на 2018 WORLD URBAN CAR

В началото на този месец бяха официално обявени топ-3 финалистите в надпреварата за най-престижното автомобилно състезание 2018 WORLD CAR AWARDS. Кой ще получи приза във всяка една категория на конкурса, известен повече като „World Car of the Year”, определят общо 82 автомобилни журналисти от 24 различни страни по света.  

Горди сме да споделим, че новият SWIFT заслужено е селектиран във финалната тройка за 2018 WORLD URBAN CAR. 

Категорията „световен градски автомобил” за първи път е въведена в конкурса през 2017 година, когато друг модел на японския производител - IGNIS, също попадна в избраните топ 3. С тазгодишния успех и на SWIFT, SUZUKI става единствената автомобилна компания, която в две последователни години влиза във финалните тройки с два различни модела.

Критериите за избор на „световен градски автомобил” според правилата на конкурса са ясни: превозното средство трябва да е с обща дължина от 1 до 4 метра, да е екологично и икономично, да осигурява пълна безопасност както за водача и пътниците, така и за пешеходците, да предоставя максимално удоволствие от шофирането при употреба в града и на дълъг път.

Победителите ще бъдат обявени на 28-ми март в рамките на международното автомобилно изложение в Ню Йорк.

Стискаме палци за победа на нашия градски герой - SWIFT! А вие не пропускайте възможността лично да се убедите в качествата на модела и направете своята регистрация за тест драйв сега!