Новини

SUZUKI SWIFT с приз за КОЛА НА ГОДИНАТА 2018 в Япония

Третото поколение на емблематичния компактен модел на SUZUKI бе обявено за КОЛА НА ГОДИНАТА за 2018г. в Япония. Признанието е дадено на престижната годишна конференция на автомобилните изследователи и журналисти (Automotive Researchers’ and Journalists’ Conference - RJC), която се състоя по-рано този месец.

Това не е първо признание за SWIFT – през 2005г. и 2010г., първата и втората генерация на хечбека получават също най-високата оценка на журито на RJC, което е показател за устойчивостта на дизайна и надеждните технически спецификации на модела през годините.

Като аргумент за своя вот японската автомобилна гилдия посочва широката моделна линия на новия SWIFT, предлагаща избор между два динамични и икономични бензинови двигателя, които могат да бъдат и в комбинация с хибридно задвижване, допълнени от 5-степенна механична или 6-степенна автоматична скоростна кутия, и не на последно място наличния вариант за задвижване на четирите колела. Специално внимание специалистите обръщат и на изцяло новия SWIFT SPORT с отлично динамично шофиране и забележителна маневреност. Тази богата гама на модела, конкурентното оборудване и най-съвременните системи за сигурност осигуряват на SWIFT капацитета да отговори дори на най-специфичните потребности на клиентите.

Флагменът на SUZUKI сред компактните модели е с над 5,77 милиона продадени бройки в световен мащаб от момента на неговата поява през 2004г. до септември 2017г. (по данни на SUZUKI MOTOR CORPORATION).

От МИРКАТ ООД – официалния вносител на марката у нас, изказват надежди, че SWIFT ще се бори заслужено и в надпреварата за КОЛА НА ГОДИНАТА в България.