Новини

Suzuki обяви над 130% ръст на продажбите от независимата си дилърска мрежа в страната

През първите три месеца на 2017г. продажбите на нови автомобили SUZUKI от независимата дилърска мрежа на марката в страната (без продажбите от собствения шоурум на вносителя на марката), отбелязват ръст от над 130% спрямо същия период за миналата година, обяви Илиян Иванов - Директор Продажби и развитие на дилърска мрежа в SUZUKI България.

Обновената и разширена дилърска мрежа на SUZUKI покрива всички големи областни градове в страната: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и Габрово.

Скокът в продажбите се дължи основно на силния интерес към най-новия компактен SUV на марката – IGNIS, представен на нашия пазар през месец декември 2016г. и на флагмена VITARA, който през изминалата година влезе в топ 10 на най-продаваните SUV у нас /по данни на Асоциацията на автомобилните производители за продажбите на леки автомобили/. С принос за добрия резултат е и впечатляващо просторния хечбек BALENO, който бе сред родните финалисти в надпреварата за престижната награда Автомобил на годината 2017.

Общият резултат за продажбите на SUZUKI за януари, февруари и март тази година е с ръст от над 60% спрямо първите три месеца на 2016г.

От компанията вносител споделят, че резултатът е очакван и на негова основа амбициозно възнамеряват да увеличат допълнително своя пазарен дял до края на настоящата 2017г. Напълно възможно, имайки предвид очакваната съвсем скоро премиера на изцяло новия SWIFT – емблематичен модел на японския производител с над 5 милиона продадени единици в целия свят.