Новини

Новото SUZUKI SWIFT с впечатляваща премиера в България

На 26 април в култовия клуб „Ялта” в самото сърце на София се състоя родната премиера на най-новото поколение на емблематичния SUZUKI SWIFT. Изборът на мястото на премиерата не е случаен – както домакините обясниха точката, която бележи нулевият километър на столицата символизира рестартирането на модела след 13 годишна история, за да продължи успеха на предходните две поколения, които постигнаха 5,4 милиона продадени единици в световен мащаб. Освен това, забележителна е и приликата между клуб „Ялта” и новият SWIFT – създадени са преди всичко за наслада и забавление.

Домакините благодариха на своите гости, сред които бяха журналисти, партньори и клиенти на компанията. Те подчертаха, че новият SWIFT е основна част от глобалната стратегия за увеличаване на пазарния дял на SUZUKI, като ръстът до 2019 г. се очаква да бъде над 29%. На модела ще се разчита и локално, за да се запази тенденция за стабилен и значителен ръст в пазарния дял на марката, обясни г-н Илиян Иванов - Директор Продажби леки автомобили и развитие на дилърска мрежа.

SWIFT е модел, който отразява по възможно най-добрия начин опита на SUZUKI в производството на компактни автомобили, но също така той подчертава и отдадеността на компанията в създаването на автомобили със спортен дух, които носят максимално удоволствие от шофирането.

Създаден на база на концепцията «SWIFT INNOVATION» изцяло новото поколение на модела притежава съвременен дизайн и е оборудвано с всички актуални технологии на японския производител. SWIFT се отличава с младежкия си и спортен дизайн, двигатели, които предлагат подобрена динамика и икономичност, богатата линия на модела – разнообразие от двигатели и скоростни кутии, конкурентно оборудване, надвишаващо средното за класа ниво, съвременни системи за активна и пасивна безопасност, система за задвижване на четирите колела ALLGRIP AUTO.   

Първото, което прави впечатление в новото поколение на SWIFT е тенденцията към положително намаляване на някои основни характеристики за автомобила – тегло (от 960 кг до 840 кг) и радиус на завиване (с 0,4 м по-малък), и постигане на много конкурентни нива на други показтели – 5% по-икономичен, 8 % по-аеродинамичен, 25% повече пространство в багажното отделение.

Ето и акцентите от представянето на новия SWIFT:

ДИЗАЙН

Успешният и непреходен дизайн на SWIFT отговаря напълно на нуждите на клиентите. Новият дизайн на SWIFT се фокусира върху еволюцията на база ДНК-то на своя предшественик. Запазвайки характеристиките на дизайна, е създаден един нов модел, който възбужда сетивата. Резултатът е един напълно нов SWIFT с особено забележимо присъствие.

Компактната, ниска и широка каросерия, с нисък център на тежестта, въплъщава напълно спортния вид на новия SWIFT.

Агресивната предна маска с широк отвор, в съчетание с атлетичните линии, преминаващи през страничните части на автомобила, създават усещане за динамика, която отличава автомобила.

В същото време, за да се създаде по-голямо пространство в купето за пътниците, новият SWIFT разполага с междуосие, което е 20 милиметра по-дълго от това на предишния модел. Височината на автомобила е 15 милиметра по-малка, а широчината на автомобила е по-голяма с 40 милиметра, подчертавайки ниската и широка форма на новия модел.

Осигурено е достатъчно пространство за главата, каквото е то и при предишния SWIFT за предните седалки и 23 милиметра повече вертикално и странично пространство за задните седалки.

Предните седалки са преместени с 10 милиметра в посока навън, осигурявайки повече пространство между пътниците отпред.

Новият SWIFT разполага с 265 литра пространство за багаж, което е с 54 литра повече от предишния модел.

Вътрешната част на новия SWIFT, която е със съвременен и младежки дизайн, който изразява спортните характеристики на модела. Централната конзола е обърната към водача, а купето за пътниците създава усещането за по-голям простор в сравнение с предшестващия модел.

Впечатляващо е арматурното табло, което в GLX версиите, посредством цветен TFT LCD 4,2 инчов екран, предоставя различна информация, свързана с управлението на автомобила, използвайки лесни за разбиране графики.

Динамичното излъчване на новия SWIFT се допълва от характерната спортна форма на волана.

ДВИГАТЕЛИ

Новият SWIFT е оборудван с два двигателя, атмосферен бензинов 1.2-литров двигател DUALJET с 90 к.с. / 6.000 об.мин.    и 1.0-литров турбо бензинов двигател BOOSTERJET с 112 к.с. / 5.500 об.мин.

1.2 DUALJET балансира хармонично мощността и разхода на гориво. Посредством употребата на системата за многоточково впръскване и по-леките материали, които са използвани за неговото производство, е постигнат изключително нисък разход на гориво, който достига 4,3 литра/100 км. Двигателят е съчетан с ръчна 5-степенна скоростна кутия или безстепенна автоматична скоростна кутия (CVT).

Турбо двигателят 1.0 BOOSTERJET, благодарение на технологията за директно впръскване, с която разполага, съчетава висок въртящ момент с нисък разход. Този двигател е с максимален въртящ момент, който е на разположение при ниски обороти, което го прави съпоставим с характеристиките на дизелов двигател. Този двигател се съчетава с ръчна 5- степенна скоростна кутия или с автоматична 6-степенна скоростна кутия.

И двата двигателя в GLX версията с ръчна 5-степенна скоростна кутия се предлагат само в комбинация с полу хибридната система на Suzuki SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). SHVS се състои от интегриран генератор, който съдейства на двигателя при стартиране и ускоряване на автомобила, и компактна високо-производителна литиево-йонна батерия. В допълнение, системата  е отговорна и за производството на електрическа енергия по време на спиране на автомобила, която се използва за захранване на електронни компоненти, като например радио и светлини.

Средният разход за GLX версиите в комбинация със SHVS системата е едва 4,0 литра/100 км. за 1.2 и се явява най-ниският разход за класа на задвижваните с бензин атмосферни двигатели с ръчна скоростна кутия и 4,3 литра/100 км. за 1.0.

В подобни нива варират и емисиите на вредни газове CO2, които са изключително ниски. Емисиите на CO2 за версиите с двигател 1.2 с ръчна 5-степенна скоростна кутия са 98 гр/км, а с помощта на SHVS системата, вредните газове достигат едва 90 гр/км.

БЕЗОПАСНОСТ

Новият SWIFT е първенец и по отношение както на безопасността на пътниците, така и на безопасността на пешеходците. Сред най-добрите в своя клас, той разполага със съвременно предпазно оборудване за предвиждане и избягване на евентуални произшествия – Dual Sensor Brake Support - система за подпомагане на пътното поведение на автомобила и спирачната дейност на база на камера и лазер. Новият SWIFT е първият модел на SUZUKI, който е оборудват с тази технология. Той е снабден и с Radar Brake Support – система, която беше за първи път въведена с новото поколение на легендарната VITARA. Водачън на SWIFТ може да разчита и на системата за следене и предупреждение при смяна на линиите на пътното платно. Като стандарт в този компактен автомобил са заложение 6 въздушни възглавници. Системата Hill Hold – асистент при потегляне при наклон, е изключително удобна при по-интензивния трафик в града.

Новият SWIFT е достъпен и във версии със система за задвижване на четирите колела ALLGRIP AUTO. Тази система автоматично контролира поведението на автомобила и при нужда насочва въртящия момент към задния мост.

ОБОРУДВАНЕ

Новият SWIFT включва всички съвременни технологии и улеснения за водача: муулти-информационна система с тъч дисплей и възможност за свързване със смартфон, камера за заден ход, чийто образ се появява на дисплея

на мулти- информационната система и подобрява видимостта, навигация, LED светлини, автоматични светлини, адаптивен круиз контрол, автоматична функция на дългите светлини и още много други технологии, които поставят нови стандарти за безопасност и комфорт при шофирането.

Акцентите в нивата на оборудване са:

1. GL:

• Климатик

• Електрически предни прозорци

• Централно заключване с дистанционно управление

• Електрически отопляеми огледала

• Автоматични светлини

• RR-CD MP3 / USB / Bluetooth

• 6 въздушни възглавници

• ESP, ABS

• Дневни светлини

• Стоманени джанти с тасове 15''

• Волан с кожена тапицерия

• Комплект за ремонт на гуми

• Регулиране на височината на седалката на водача

2. GL+ (в допълнение на GL):

• 7” сензорен дисплей с радио, CD player, възможност за свързване със смартфон, Bluetooth и  възпроизвеждане на картина от камерата за задно виждане

• Алуминеви джанти 16''

• Тонирани задни стъкла

• Подгряване на седалките

• Фарове за мъгла

• Система Hill Hold (само за версии 1.2 2WD CVT)

 3. GLΧ (в допълнение на GL+):

• Климатроник

• Start System Keyless Push

• Алуминеви джанти 16'' Колор

• Adaptive Cruise Control

• LED светлини

• Dual Sensor Brake Support

• Radar Brake Support

• Навигация

• Електрически задни прозорци

• Външни огледала с вградени мигачи и ел. механизъм за прибиране

• Автоматична функция на дългите фарове (High Beam Assist)

• Телескопично регулиране на волана

• Auto Stop Start System (само във версии с 5ΜΤ)

• Система Hill Hold

SWIFT се предлага в 7 основни цвята, от които само един не е металик и още 4 двуцветни комбинации, които подчетрават младежкия дух на водела. На разположение на клиентите е и богат избор от аксесоари, с които могат да персонализират своя автомобил.

ЦЕНИ

Новият SWIFT се предлага с изключително конкурентна цена, която започва от 23 390 лева с включен ДДС и ECO BONUS за версия 1,2 GL и от 28 990 лева с включен ДДС и ECO BONUS за версия 1,0 GL+.

Цените за версиите с ALLGRIP AUTO започват от 29 590 лева с включен ДДС и ECO BONUS за версията 1,2 GL+.

ВИДЕО